xxx

Goedkoop is duurkoop

Blijf op de hoogte van de vernieuwing van de kadeconstructie.

Pijltje

Goedkoop is duurkoop. Dat is wat gemeente Amsterdam maar al te goed begrijpt. De gemeente heeft de keuze gemaakt voor true pricing: een eerlijke prijs voor CO2-uitstoot.

De CO2-uitstoot zo laag mogelijk houden is iets wat ook bij ons hoog in het vaandel staat. Hoe dan? Er zijn twee belangrijke mogelijkheden. (1) Een ‘slim’ ontwerp ontwerpen. Met en slim ontwerp kies je ervoor om grondstoffen die niet duurzaam zijn bewust weg te laten uit je ontwerp. Een voorbeeld hiervan is staal. De LCA, life cycle analyse, van staal is erg negatief wat simpelweg betekend dat staal enorm veel CO2 produceert. Met een slim ontwerp voorkom je het gebruik van staal of ontwerp je het zo dat het staal dat je gebruikt terug winbaar is op het einde van zijn levensduur. Dat laatste is wat wij hebben gedaan.  Volgens het true pricing principe van Gemeente Amsterdam levert dat ons €627.000 euro op doordat de CO2 is gereduceerd met 1500 ton.

Een andere optie is (2) het inrichten van een emissieloze bouwplaats. Zo is onze Krachtpatser 100% elektrisch en proberen we de transport van en naar bouwlocaties zoveel mogelijk zonder schadelijke uitstoot te laten verlopen. Als laatste zijn we met onze leveranciers in gesprek voor de aankoop van elektrische kranen en fundatiemachines. Op naar een 100% emissievrije werkomgeving!